Profilaxie
Profilaxia dentara are ca obiectiv atat prevenirea imbolnavirii...
Aceste afectiuni dentare produc dureri puternice spontane de durata variabila care netratate se intensifica. În cazul necrozei pulpare durerea poate sa lipseasca, infectia bacteriana extinzându-se la nivelul tesuturilor din jurul dintelui si a oaselor maxilare ducând la abcese dentare.
Infectia dentara poate sa apara si în cazul tratamentelor stomatologice incorect efectuate, unde extirparea nervului si obturatia radiculara nu s-a facut în mod corect. În aceste cazuri apare o inflamatie a tesuturilor si a osului din jurul dintelui, numita parodontita apicala, caracterizata prin durere la presiune, inflamatie gingivala, durere spontana ce poate evolua pâna la abces dentar.
Tratamentul endodontic presupune indepartarea tesutului vasculo-nervos (viu sau necrotic) din interiorul dintelui sau îndepartarea unei obturatii de canal incorecte, dezinfectarea canalului radicular, largirea mecanica a canalului radicular si obturatia canalului radicular (umplerea si sigilarea canalului radicular cu gutaperca si pasta pentru sigilat).
Profilaxia dentara are ca obiectiv atat prevenirea imbolnavirii...
Odontoterapia se ocupa cu tratamentul substantei dentare dure si...
Cariile dentare, tratamentele stomatologice repetate sau...
Pedodontia este o specialitate stomatologica ce se adreseaza...
Printre manoperele de chirurgie dento alveolara disponibile in...
Protetica dentara este o ramura a stomatologiei care are rolul de a...
Bolile parodontale sunt afectiuni cronice de natura infectioasa,...
Estetica dentara include o serie de tratamente stomatologice din...